Warning: mysqli_real_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100613 Library:100505 in /home/udrugasv/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1508
Naša Vizija i misija - Udruga Svjetlo

Obzirom na zainteresiranost članstva za doprinos radu Udruge i veliki broj potreba vezanih za nominalne članove Udruge – osobe s mentalnom retardacijom, čije potrebe treba zadovoljiti, potrebno bi bilo registrirati Udrugu kao pružatelja usluga u socijalnoj skrbi pri Ministarstvu socijalne politike i mladih. Na taj način bi se zadovoljile potrebe korisnika uz pomoć, sada nužno potrebnog, radno angažiranog kadra te osiguranog prostora i sredstava za rad. U tom slučaju roditelji, odnosno članovi Udruge imali bi mogućnost direktnog nadzora rada sa svojom djecom kroz upravljačka tijela Udruge.

Vizija Udruge jest postati središnje mjesto podrške obiteljima djece s teškoćama u razvoju i osobama s mentalnom retardacijom na područjima ostvarivanja prava na sveukupnu integraciju u zajednicu te sudjelovanje u stvaranju društva jednakih mogućnosti za sve.

Svakodnevna misija Udruge jest rad na unapređenju kvalitete života osoba s mentalnom retardacijom. Udruga se zalaže za stvaranje uvjeta za nesmetanu integraciju djece s teškoćama u razvoju i osoba s mentalnom retardacijom u život lokalne zajednice na područjima rane intervencije, odgoja i obrazovanja, radnog osposobljavanja, zapošljavanja, sudjelovanja u sportskim i kulturnim događanjima i organiziranju života uz podršku izvan obitelji.

Naša Vizija i misija